5 hälsofördelar med spabad

Det finns många anledningar till att skaffa et spabad. Den läckra och avkopplande känslan det varma vattnet ger efter en lång dag, samt den lugna atmosfären och möjligheten till en mysig stund med familjen.

Men, en spabad kan faktiskt vara så mycket mer! Det ger bland annat ett antal hälsofördelar. Här är fem av dem.

1. Förbättrar nattsömnen

Varmvatten har en avslappnande och lugnande effekt på kroppen. När din kroppstemperatur stiger slappnar dina muskler av och du blir sømnig. Ett varmt bad innan läggdags kan göra underverk för din nattsömn. Du somnar inte bara snabbare, utan din sömn tenderar att bli djupare och lugnare. Dessutom frigörs kroppens naturliga endorfiner som minskar smärta och ger bättre sömnkvalitet.

North Sea Spas har ett bra utbud av spabad för alla ändamål, oavsett om du vill ha ett litet och enkelt eller unna dig en med lite större poolyta. Oavsett val är de pålitliga och funktionella.

helsefordeler for familie i Breeze spabad

2. Minskar stress

Et spabad kan hjälpa dig att varva ner i en hektisk dag. Stress leder ofta till stela muskler, huvudvärk och sömnbrist. En kombination av varmvatten, flytkraft och massage minskar spänningar och stress, perfekt för dig som gillar att koppla av ordentligt efter en lång dag. De varierade massagestrålarna i spabadet från North Sea Spas fokuserar på typiska stressområden som nacke och axlar, och lossar och lindrar smärta. Massage hjälper också till att bryta ner stresshormonet kortisol.

3. Viktminskning och ämnesomsättning

Ingenting är som att bränna kalorier när du ligger ner och slappar av i läckert, glittrande vatten! Ett bad sätter sköldkörteln i arbete och mer av hormonet tyroxin bildas, och det påskyndar kaloriförbränningen. Det varma badet är också effektivt för att hålla nere blodsockernivån.

helsefordeler for venner i Breeze massasjebad

4. Återhämtning i samband med träning

En spabad från North Sea Spas erbjuder en kraftfull och bra massage, vilket är mycket fördelaktigt om du är väldigt aktiv. Avslappnande massage i varmt vatten lindrar smärta från skador och överbelastning och lossar bra i ömma muskler efter träning. En bubbelpool kan därför vara extra bra för återhämtning i samband med träning och gör kroppen stark och redo för nya aktiviteter och utmaningar.

5. Ökad blodcirkulation

Massagebad kan göra underverk för cirkulationssystemet och få igång blodet. Det varma vattnet gör det lättare för blodet att transporteras runt i kroppen och kan hjälpa mot symtomen på dålig blodcirkulation. Dessutom kan regelbunden användning av spabad hjälpa till att sänka ett tillstånd där blodtrycket är för högt.

Nyfiken på spabad?

Hos oss kan du prova att bada många olika modeller.
Spabaden är klara. Allt du behöver göra är att packa dina badkläder och
handduk! Detta kan vara början på ett bättre liv med många hälsofördelar, enligt Consumer Affairs.